Aluca Klantverhaal Washtec

WashTec: wereldwijd toonaangevend in carwash

Ger Heijnis is uiterst tevreden over de samenwerking met HEBI Bedrijfswageninrichting B.V. en de importeur van Aluca Bedrijfswageninrichtingen in Nederland. Als Cluster Manager WashTec Benelux is hij verantwoordelijk voor het wagenpark en heeft samen met beide partijen een flinke efficiencyslag door kunnen voeren in de bedrijfswageninrichting.

“Een efficiënte inrichting, dat is wat ik wil”

De WashTec-groep is wereldwijd vertegenwoordigd in meer dan 60 landen en is gespecialiseerd in alles wat met autowassen te maken heeft. Van de installaties voor onder andere wasstraten, wasboxen en zelfs truckwasinstallaties tot wasproducten als shampoo, wax en velgenreiniger. In België en Nederland onderhoudt het servicenetwerk van WashTech 1300 installaties. Dat vergt een efficiënte bedrijfsvoering met optimaal materieel.

HEBI Bedrijfswageninrichting B.V. is de onderneming gespecialiseerd in het leveren en monteren van Aluca Bedrijfswageninrichtingen voor de regio Zuid-Holland. Daarnaast levert HEBI bodemplaten, wandbekleding, bumperopstappen, sidebars en speciale oplossingen voor servicewagens.

“Een efficiënte inrichting, dat is wat ik wil”
“Mijn eerste vraag: wie kan ons daarbij vakkundig helpen?” aldus Heijnis. “Onze eerste bedrijfswageninrichting voor één van de WashTec voertuigen was in 2013. Ik weet het nog goed. We hadden een verscheidenheid aan bedrijfswagens, een diversiteit aan inrichtingen met zware stalen constructies. Deze waren gevuld met veel materialen en onderdelen. Ik moet eerlijkheidshalve ook zeggen dat ik toen, net begonnen bij WashTec, nog niet echt veel kennis had van de optimale inrichting van onze voertuigen.”

“Wat ik wel zag was de diversiteit van het gehele wagenpark. Ik ben eerst gaan onderzoeken of we hier meer eenheid in konden brengen. In merk en type bedrijfswagens, de inrichting hiervan en de uitstraling. Via via kwam ik in contact met Jan den Edel van HEBI Bedrijfswageninrichting B.V. en met Jacco van den Berg van Aluca Nederland. Zij gaven mij aan te kunnen helpen.”

Luisterend oor, kritische vragen
“HEBI zit bij ons in de buurt, in Boskoop. Dat is ideaal”, aldus Heijnis. “Het eerste contact met Jan weet ik nog goed. Vooral zijn luisterend oor en het stellen van kritische vragen, heb ik als prettig ervaren. Dat doet hij overigens nog steeds. Ook de evaluatie die wij samen doen en de feedback van de monteurs vindt Jan erg belangrijk, want ‘uiteindelijk moeten zij ermee werken’ zo zei Jan mij. We hebben dus ook besproken wat de monteur nu écht nodig heeft onderweg. Welke onderdelen moeten altijd aanwezig zijn om niet mis te grijpen tijdens reparaties, service of installatie en welke zijn minder belangrijk? Door dat grondig te analyseren ontstaat er uiteindelijk een efficiënte belading van de auto.

Op basis van gezamenlijke gesprekken en met de gebruikerservaringen van WashTec-monteurs is een pakket van eisen samengesteld. Ook moest HEBI bij de inrichting rekening houden met de WashTec Tower. Dit is een speciaal door Washtec ontwikkelde steiger en is door de monteurs zelf, arbo-verantwoord, op te bouwen.

De maatwerkoplossing door HEBI Bedrijfswageninrichting B.V.
“De uitdaging voor WashTec zit ‘m vooral in het maatwerk van de Aluca bedrijfswageninrichting,” aldus Den Edel. “Welke onderdelen moet de monteur altijd bij zich hebben? En welke niet? Zodra we hier meer inzicht in hebben, kunnen we keuzes maken in bijvoorbeeld het aantal stellingbakken, wel of geen uittrekbaar koffertableau en of de voertuigen voorzien moeten worden van onderladen of zijwandkasten.

Den Edel vult aan: “Keuzes maken, dáár gaat het om. De eerste keuze is al gemaakt door te kiezen voor de kwaliteit van Aluca. Het lichtgewicht inbouwsysteem van 100% aluminium. Wij zijn gericht aan de slag gegaan met de vraag en hebben gezocht naar de juiste oplossingen voor de WashTec bedrijfswagens. Ook na oplevering van de eerste bedrijfswagen hebben we niet stilgezeten. Momenteel rijden er 13 auto’s rond met Aluca bedrijfswageninrichting. Daarmee is het niet klaar, we blijven meedenken om tot nog slimmere oplossingen te komen, samen met WashTec.

“Jan luistert echt naar ons als klant, en lost problemen op”
“Jan zit bij ons om de hoek. Dat maakt het voor ons extra gemakkelijk om even langs te gaan”, zegt Heijnis. “Hij belt regelmatig met de vraag of ik wat kan komen bekijken, iets waarvan hij dan vermoedt dat het interessant voor ons is. Hij denkt al die jaren al mee in meer en betere oplossingen voor ons wagenpark. Dat maakt het fijn samenwerken met HEBI. Het ontzorgen, het meedenken, de korte en directe lijnen zijn daar voorbeelden van. Zij hebben goede contacten met het bedrijf dat de bedrijfswagens levert en met de bestickeraar. HEBI is niet de goedkoopste, maar voor ons wel de beste. En dat is een echte meerwaarde, niet in geld uit te drukken.”

Bezoekadres:

Ps. Daalmansplantsoen 42
2771 SH Boskoop
Nederland

Hebi bedrijfswageninrichting